Кулінарія

Вся сім’я сита і задоволена: 10 рецептів салатів з буряка (прості і недорогі)

Я постаралася підібрати для вас добірку простих і бюджетних рецептів салатів з буряка. Всупереч упередженням, буряк – це не тільки вінегрет і оселедець під шубою. Її можна приготувати куди цікавіше і різноманітніше якщо докласти трохи зусиль.

Готували? Якщо ні, то спробуйте приготувати так оселедець під шубою в лаваші у формі рулету. Рекомендую!

  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Філе оселедця – 250 г
  • Лаваш – 200 г
  • Цибуля зелена – 30 г
  • Майонез – за смаком

Салат “Оселедець під шубою” вважається найпопулярнішим на святковому столі, звичайно ж, після салату “Олів’є”. Салат готується досить легко, продукти потрібні самі прості і доступні.

  • Буряк – 3-4 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Оселедець – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт (замаринувати)
  • Майонез – 5-6 ст. л.

Думаю, що склад такого вінегрету здивував не тільки мене, оскільки багато інгредієнтів в ньому відсутня або замінені на більш корисні, при цьому смак залишається тим же.

  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Буряка – 2 шт.
  • Солоні огірки – 5 шт.
  • Квашена капуста – 150 г
  • Нут консервований – банку (425 мл)
  • Цибулю зелений – 15 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія

Фінська салат з оселедцем і буряком “Росоли” Це і не вінегрет, і не оселедець під шубою, а щось середнє, дуже схоже і на те, і на інше одночасно.

  • Буряк – 250 г
  • Картопля – 200 г
  • Морква – 100 г
  • Філе оселедця – 200 г
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Солоні огірки – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.

Цей простий в приготуванні і дуже корисний салат привертає увагу своїм яскравим виглядом і викликає бажання його спробувати!

  • Буряк варена – 2 (середні) шт.
  • Капуста пекінська – 150 г
  • Морква – 1 шт.
  • Кукурудза – 100 г
  • Зелена цибуля – 10 г

Заправка:

  • Рослинна олія – 50 мл
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Зерниста гірчиця – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Простий, смачний і бюджетний салат можна приготувати з вареного буряка і солоного огірка. Салат виходить легкий і смачний, а заправка з гірчиці надає йому неймовірну пікантність. Він чудово доповнить різноманітні гарячі страви, а головне його приготування не займе багато часу!

  • Буряк – 3 (невеликі) шт.
  • Мариновані огірки – 5-6 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Петрушка – 10 г
  • Зернова гірчиця – 1-2 ст. л.
  • Рослинне масло – 1-2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

А цей салат ми ще студентами готували на свята. Звичайно буряк тоді тоді не запікали в духовці тим більше з травами, а просто варили в каструлі. Але було тоді дуже смачно! Так і тепер я дуже часто готую такий салат просто вже на вечерю.

  • Буряк – 2 шт.
  • Чорнослив – 100 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Майонез – за смаком

Цю закуску з оселедця полюблять буквально все! Та й до того ж вона досить бюджетна – і жоден свято не обходиться без неї. Пропоную вам спробувати невеликі, буквально на один укус, хрусткі грінки з буряковим мусом і оселедцем.

  • Чорний хліб
  • Буряк – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Картопля – 2 шт.
  • Філе оселедця – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Червоний цибулю

Салат «Норвезький каприз» – це відмінна заміна «оселедця під шубою» на святковому столі. Обидва ці салату дуже схожі по набору інгредієнтів. У норвезькому салаті безпрограшне поєднання продуктів: відварну картоплю, солоний оселедець, буряк і мариновані огірочки, а «родзинку» надає кисло-солодке яблуко.

  • Картопля – 2 шт
  • Буряк – 2 шт
  • Філе оселедця – 250 г
  • Яблуко – 1 шт.
  • Огірки мариновані – 100 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Майонез – 150 г
  • Яйця – 2шт
  • Зелена цибуля для прикраси салату

Заправка для буряків:

  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Готується в рази швидше, ніж класична шуба! Смак при цьому залишається таким же чудовим. Хороший варіант для повсякденного меню або для тих, кому категорично не хочеться возитися з шарами, але смачного домашнього салатику все ж хочеться.

  • Картопля – 300 г
  • Філе оселедця – 250 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Буряк відварна – 300 г
  • Зелена цибуля – 10 г

В одній зі своїх попередніх публікацій я вже розповідала, як Рекомендую подивитися. Запечена буряк по цьому рецепту набагато смачніше, ніж просто запечена у фользі. Вона соковитіше, солодший і ароматні. Ви можете в цьому легко переконатися самі: просто один буряк запечіть в фользі, другу запечіть за цим рецептом і потім спробуйте. Впевнена, відразу відчуєте різницю.